Nature and Animals

Nature and Animals

Om vår blogg

Våran blogg har funnits ett tag och den är säkert inte stor fast vi hoppas inte att den blir stor, Vi hoppas att vi kan förbättra värden. vi finns också på
https://www.facebook.com/pages/Nature-and-Animals/227495214048214?ref=hl och på http://www.bloglovin.com/feed/blog/11098755tyvärr är vi ganska små på de sidorna men det viktigaste för oss och bloggen är att vi gör skillnad!

Elefantunge grät i timmar efter mammans attack

blandatPosted by Älva Sat, September 14, 2013 08:55:08
publicerad 12 sep 2013 I metro.

hej det var länge sedan något lagts på den här bloggen. men jag är här innan jag ska bara rapportera en hemsk händelse innan jag ska åka på en överraskning med min familj.

för ett par dar sen kom en hemsk nyhet i metro.

En elefantmamma på ett kinesiskt zoo försökte stampa ihjäl sin nyfödda unge. Den brutala attacken fick ungen att gråta i fem timmar.

Det var i slutet på augusti som elefantmamman försökte döda sin unge, uppger Daily Mail. Veterinärerna trodde först att det var en olycka och efter en omplåstring fördes ungen Zhuangzhuang tillbaka till mamman. Efter att hon omedelbart försökt stampa ihjäl honom på nytt tvingades personalen skilja dem åt.

– Han grät i fem timmar innan vi kunde trösta honom, säger en talesperson för djurparken till Daily Mail.

En skötare på Shendiaoshan-parken har nu fått adoptera den övergivna ungen som inte kan återförenas med mamman.

– Vi vet inte varför det hände och kan inte ta några risker, säger talespersonen till Daily Mail.

Fler nyheter om elefanter:

Elefanterna har fått nog

De tog hans elefant – sedan tog de hans jobb

Elefant sköts i driveby-skjutning

Zhuangzhuang uppges ha återhämtat sig väl efter de fysiska skadorna. Men med tanke på gråtattacken kan de psykiska ärren ta längre tid att läka. Det finns också tecken på att djur kan gråta av sorg, vilket skulle kunna förklara Zhuangzhuangs beteende.

– Elefanter har en högt utvecklad mental förmåga så det är möjligt. Men det är svårt att mäta vad den känner, säger Anders Lundquist, lektor i zoologi på Lunds universitet.

Enligt den information han sammanställt på nätet har man även sett liknande beteende hos gorillor och vattenlevande däggdjur som delfiner.

LÄS MER

Världens 10 farligaste djur

Fem fula djur som slåss för sin överlevnad

Djur i städerna smartare
FREDRIK STJERNSTRÖMhttp://www.metro.se/nyheter/elefantunge-grat-i-timmar-efter-mammans-attack/EVHmil!maDomvYCzceqo/  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.